Prvi korak - intervju


Prvi korak u prijavi na program W&T Nemačka je zakazivanje intervjua sa našim sertifikovanim profesorom nemačkog jezika. Cilj intervjua je da se utvrdi nivo znanja jezika koji posedujete, kao i Vaše želje i očekivanja u vezi sa samim programom.

Ovaj intervju ne predstavlja intervju za posao - ovo je Vaša šansa da ostavite dobar prvi utisak. Pokažite da ste zainteresovani, spremni za nove avanture i da znate šta želite.

Kada mogu da zakažem intervju?

Termin za intervju je potrebno zakazati par dana ranije, kako bismo proverili raspoložive termine. Intervjue obavljamo radnim danima, od ponedeljka do četvrtka u terminima od 12-17h.

Gde se obavlja intervju?

Svim studentima iz Novog Sada i okoline predlažemo da intevju obave iz naše kancelarije, prvenstveno zbog tehničke podrške, ali i radi ličnog upoznavanja.
Za sve prijavljene koji nisu u blizini, intervju organizujemo putem Skype-a.

Koja pitanja mogu da očekujem?

Kao što smo napomenuli, cilj intervjua je upoznavanje sa Vama i identifikovanje nivoa znanja jezika koje imate. Intervju je neformalan i kratkog vremenskog trajanja. Savetujemo da unapred saznate datume koji bi Vam odgovarali za odlazak u Nemačku, kako bi smo znali koje pozicije bismo mogli kasnije da Vam ponudimo.

Šta je sledeći korak?

Nakon obavljenog intervjua, profesor nam saopštava svoju procenu - da li ste ispunili uslove i da li nastavljamo sa prijavom.
Svi studenti koji usprešno obave intervju mogu očekivati email potvrde sa spiskom neophodne dokumentacije za prijavu na program.
Ukoliko niste prošli intervju, nemojte se obeshrabriti. Možete pokušati ponovo kada unapredite znanje i provežbate sa svojim profesorom ili prijateljima.

Da li imam troškove prilikom zakazivanja intervjua?

Dobra vest je da je intervju potpuno besplatan, bez obzira koliko puta zakažete. Intervju nam pomaže da utvrdimo da li imate dovoljno znanje jezika potrebno za osnovnu komunikaciju na nemačkom jeziku i da li ispunjavate uslove za prijavu na program.

"Mnogi ljudi već posle dvadesetak sekundi imaju izgrađeno mišljenje o nepoznatoj osobi, a gotovo svi u prva dva minuta komunikacije ili posmatranja."

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi sa zakazivanjem intervjua ili samim programom, slobodno nam pišite na flyout.germany@gmail.com ili na našoj FB stranici.