Povraćaj poreza na zaradu iz Nemačke


povracaj_poreza_rok.jpg

Aplicirajte za povraćaj poreza iz Nemačke na vreme! Agencija Easy Tax Store Vam može pomoći da refundirate novac.  Pravo na povraćaj poreza imate za prethodne četiri godine. Aplicirajte na vreme i  refundirajte deo poreza koji ste preplatili.

Prema zakonu, u Nemačkoj svi radnici su dužni da plaćaju porez na zaradu. U zavisnosti od visine ostvarene zarade u jednoj godini, zavisi koliko poreza treba da platite. Sa svake plate se radnicima zadržava određeni iznos novca na ime poreza, a visina tog iznosa zavisi od poreske grupe u kojoj ste prijavljeni. Na kraju godine, dužni ste da poreskoj prijavite ostvarenu zaradu. Ukoliko ste tokom godine preplatili iznos poreza, određeni iznos možete da refundirate.

Za svaku poresku godinu postoji granica u ostvarenoj bruto zaradu za koju ne plaćate porez i ukoliko Vaša zarada nije premašila taj iznos, dobijate celokupan iznos poreza nazad.

Kako biste uradili besplatan proračun koliko novca možete očekivati, dovoljno je da nam prosledite Lohnsteuerbescheinigung (primer dokumenta) na email - flyout.germany@gmail. com ili na easytaxstore@gmail.com i mi ćemo Vam poslati proračun. Lohnsteuerbescheinigung je zvanični dokument poreske za povraćaj poreza.


Na ovom dokumentu su istaknute najbitnije informacije - Vaši lični podaci, podaci poslodavca, i ono što je najbitnije za sam proračun - ovim dokumentom poslodavac potvrđuje ukupno ostvarenu bruto zaradu i porez koji ste platili. Refundabilni iznosi su iskazani u polju 4. i 5. Veoma je bitno da prosledite štojer liste od svih poslodavaca kod kojih ste radili u jednoj poreskoj godini. Jedna poreska godina obuhvata period od 1. januara do 31. decembra u jednoj godini. 

 Agencija Easy Tax Store je počela sa prikupljanjem dokumentacije za povraćaj poreza iz 2019. godine, ali prve zahteve poreskoj je moguće slati od januara 2020., kada poreska otvori sezonu. Pravo na povraćaj poreza imate u naredne 4 godine. 

Za više informacija o procesu i potrebnoj dokumentaciji, slobodno nas kontaktirajte.